espa-banner

ΚΟΛΟΚΥΘΟΛΟΥΛΟΥΔΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΡΥΖΙ & ΣΤΑΦΙΔΕΣ

90' ΧΡΟΝΟΣ
380 KCAL/ΜΕΡΙΔΑ
3 ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ
Image ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΥΛΙΚΑ:

• 30 φρέσκα κολοκυθολούλουδα
• 150 γρ. ρύζι Φάνσυ
• 2 κουταλιές σταφίδες μαύρες
• 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
• 3 κλωναράκια φρέσκος δυόσμος, ψιλοκομμένος
• ½ ματσάκι φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος
• 4 φύλλα φρέσκος πλατύφυλλος βασιλικός, ψιλοκομμένος
• 1 ώριμη ντομάτα, τριμμένη στον τρίφτη
• 1 μικρό κολοκυθάκι
• 150 γρ. παρθένο ελαιόλαδο
• Αλάτι
• φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

Αφαιρούμε από τα κολοκυθολούλουδα τον ύπερο με μυτερό μαχαιράκι ή με το χέρι, προσέχοντας να μην σκίσουμε την τρυφερή βάση του λουλουδιού.
Βάζουμε σε μπολ το ρύζι, το κρεμμύδι, τα αρωματικά και τις σταφίδες. Τρίβουμε το κολοκυθάκι σε χοντρό τρίφτη και τον προσθέτουμε στο μπολ. Προσθέτουμε το μισό λάδι, αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε το μίγμα πολύ καλά. Γεμίζουμε τα κολοκυθολούλουδα ένα ένα, τα κλείνουμε στην επάνω πλευρά τους και τα τοποθετούμε σε ταψί, το ένα δίπλα στο άλλο.Ρίχνουμε την φρέσκια ντομάτα τριμμένη στον τρίφτη και το υπόλοιπο λάδι. Πασπαλίζουμε με λίγο ακόμα αλάτι και πιπέρι. Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στο φούρνο για 1 ώρα στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις ώσπου να μαλακώσουν.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ