ΜΥΛΟΚΟΠΙ ΜΕ ΑΓΡΙΟ ΡΥΖΙ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΦ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

30' ΧΡΟΝΟΣ
4 ΜΕΡΙΔΕΣ
1 ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ
Image ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΥΛΙΚΑ:

  • 2 φιλέτα μυλοκόπι
  • 6 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 φινόκιο
  • 1 καρότο
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης
  • Ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
  • 250 γραμμάρια wild rice Agrino
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

Τοποθετείτε ένα κατσαρολάκι με αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά και βράζετε το wild rice για 18-20 λεπτά.
Όταν είναι έτοιμο το σουρώνετε, το ξαναβάζετε στο κατσαρολάκι, προσθέτετε 2 κουταλιές ελαιόλαδο και ανακατεύετε καλά.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το κρεμμύδι και το φινόκιο στην μέση και σε φέτες, την πιπεριά Φλωρίνης σε μπαστουνάκια και τρίβετε το καρότο στο χοντρό μέρος του τρίφτη.
Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε 2 κουταλιές ελαιόλαδο.
Σοτάρετε τα λαχανικά για 3-4 λεπτά μέχρι να μαραθούν και να βγάλουν τα αρώματα τους, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Όταν τα λαχανικά είναι έτοιμα τα αποσύρετε από το τηγάνι και τα τοποθετείτε σε ένα μπολ.
Τοποθετείτε ένα άλλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Τοποθετείτε τα φιλέτα μυλοκόπι στο τηγάνι, πρώτα με το δέρμα προς τα κάτω, και ψήνετε το μυλοκόπι και από τις 2 μεριές για 3-4 λεπτά συνολικά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Όταν τα φιλέτα μυλοκόπι είναι έτοιμα, χαμηλώνετε την φωτιά, προσθέτετε το βούτυρο και μόλις λιώσει, προσθέτετε το ξύσμα λεμονιού και σβήνετε με το χυμό.
Συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι να δημιουργηθεί μία ελαφριά σάλτσα και σερβίρετε σε μεγάλα ατομικά πιάτα το wild rice μαζί με τα σοταρισμένα λαχανικά και το μυλοκόπι από πάνω.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ