espa-banner

ΠΕΡΣΙΚΟ ΠΙΛΑΦΙ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΦ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΚΑΡΜΟΥΤΣΟ

30' ΧΡΟΝΟΣ
4 ΜΕΡΙΔΕΣ
1 ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ
Image ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΥΛΙΚΑ:

500 γρ. στήθος κοτόπουλου, χωρίς πέτσα
1 ½ φλ. ρύζι Bella parboiled, για σπυρωτό πιλάφι
1 ½ φλ. ζωμό κότας
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
½ φλ. ξερά βερίκοκα, μουλιασμένα σε μπράντυ
1 πορτοκάλι, το ξύσμα (στο χοντρό τρίφτη)
½ φλ τσ. Ρεβίθια Agrino, βρασμένα
½ ρόδι, τους σπόρους
1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
½ κ.γ. κανέλα
μερικούς σπόρους κάρδαμο
4-5 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
1 κ.σ. βούτυρο φρέσκο
αλάτι
πιπέρι 
 

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

Πλένουμε και στεγνώνουμε το κοτόπουλο. Τρίβουμε καλά το κοτόπουλο με το μίγμα πάπρικας και κανέλας και λίγο αλάτι. Στη συνέχεια, κόβουμε το κοτόπουλο σε κομμάτια.
Ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε αντικολλητική κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι με καπάκι. Σοτάρουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου γύρω στα 5' ανακατεύοντας.
Τα αφαιρούμε από το σκεύος, προσθέτουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας, μέχρι να μαλακώσει και να γυαλίσει.
Προσθέτουμε το ρύζι, τα βρασμένα ρεβύθια και ανακατεύουμε μισό λεπτό, κατόπιν το ζωμό, τα βερίκοκα, ψιλοκομμένα, και το κάρδαμο. Αφήνουμε να βράσει μισοσκεπασμένο, σε χαμηλή φωτιά, για 10 λεπτά.
Ελέγχουμε το αλάτι, προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και το κοτόπουλο και αφήνουμε να πιεί το ζουμί του.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και το ρόδι.
 

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ