ΠΙΛΑΦΙ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ, ΚΟΥΡΚΟΥΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΦ ΜΙΧΑΛΗ ΝΤΟΥΝΕΤΑ

20' ΧΡΟΝΟΣ
4 ΜΕΡΙΔΕΣ
1 ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ
Image ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΥΛΙΚΑ:

Χρόνος προετοιμασίας: 10’
Χρόνος ψησίματος: 10’

  • 500 g καστανό ρύζι Agrino Brown Family 10’για σπυρωτό πιλάφι
  • 4 στήθη κοτόπουλου 180 g έκαστο
  • 2 κ.γ. κουρκουμάς
  • 180 g φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 100 g κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • 3 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός ή φρέσκος κόλιανδρος
  • 1/2 κ.γ. τριμμένο μπαχάρι
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • 1 μικρό κομμάτι τζίντζερ ψιλοκομμένο
  • 40 g κορινθιακή σταφίδα
  • 4 κ.σ. κουκουνάρι
  • 80 g βούτυρο + 40 g για το τέλος
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 λίτρο ζωμός κοτόπουλου
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Γιαούρτι για το σερβίρισμα

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

Μαρινάρουμε το κοτόπουλο με το ελαιόλαδο, προσθέτοντας αλάτι, πιπέρι, λίγο μπαχάρι, λίγη πάπρικα γλυκιά και λίγο κουρκουμά. Τοποθετούμε τα στήθη κοτόπουλου σε ταψί και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 10-12’. Σε κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε τα 80 g βούτυρο να λιώσουν. Σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με τον κουρκουμά και το τριμμένο μπαχάρι μέχρι να μελώσουν. Προσθέτουμε το καστανό ρύζι Agrino 10’ και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλο 1’και σβήνουμε με το ζωμό λαχανικών. Προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό ή κόλιανδρο, τις σταφίδες, το φρέσκο κρεμμυδάκι και τα υπόλοιπα υλικά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε για 10’. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα 40 g βούτυρο και αφήνουμε το ρύζι σκεπασμένο με πετσέτα για άλλα 5’. Σερβίρουμε με συνοδεία γιαουρτιού και γαρνίρουμε με φύλλα μαϊντανού ή φρέσκου κόλιανδρου.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΝΤΟΥΝΕΤΑΣ

Το κοτόπουλο, προσδίδει πρωτεΐνες ανώτατης βιολογικής αξίας ενώ είναι πλούσιο σε σίδηρο και φώσφορο, και έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε λίπος. Ο κουρκουμάς, τα κουκουνάρια και οι σταφίδες ενισχύουν τα διατροφικά οφέλη του καστανού ρυζιού, προσφέροντας μια μοναδική γευστική εμπειρία!

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ