ΠΙΛΑΦΙ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΦΡΕΣΚΟ ΘΥΜΑΡΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΦ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

20' ΧΡΟΝΟΣ
4 ΜΕΡΙΔΕΣ
1 ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ
Image ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΥΛΙΚΑ:

Χρόνος προετοιμασίας: 10’
Χρόνος ψησίματος: 10’

  • 400 g καστανό ρύζι Agrino Brown Family 10’για σπυρωτό πιλάφι
  • 150 g ασπρομανίταρα
  • 150 g πλευρώτους
  • 150 g πορτομπέλο
  • 2 κ.σ. φρέσκο θυμάρι
  • 180 g κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 80 g βούτυρο + 40 g για το τέλος
  • 800 ml ζωμό λαχανικών
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

Κόβουμε τα ασπρομανίταρα και τα πορτομπέλο σε λεπτές φέτες με ένα μαχαίρι και τα πλευρώτους σε μικρά κομμάτια με τα χέρια μας. Τοποθετούμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα μανιτάρια για 2-3’, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα τοποθετούμε σε ένα μπολ. Τοποθετούμε πάλι το τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε τα 80 g βούτυρο να λιώσουν. Σοτάρουμε το κρεμμύδι για 1-2’, ανακατεύοντας διαρκώς για να μαραθεί αλλά να μην πάρει χρώμα. Προσθέτουμε το καστανό ρύζι Agrino 10’, συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλο 1’ και σβήνουμε με το ζωμό λαχανικών. Προσθέτουμε τα σοταρισμένα μανιτάρια, το θυμάρι, το αλάτι και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μόλις πάρει μία βράση προσθέτουμε το περιεχόμενο του τηγανιού σε ένα αντικολλητικό ταψί. Κλείνουμε καλά το ταψί με αλουμινόχαρτο και το τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για 10’. Αποσύρουμε το ταψί από το φούρνο, το αφήνουμε σκεπασμένο για 5’, προσθέτουμε τα 40 g βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Σερβίρουμε περιχύνοντας με λίγο ελαιόλαδο και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Τα μανιτάρια αποδίδουν λίγες θερμίδες, ενώ εμπεριέχουν ένα απαραίτητο ιχνοστοιχείο, τον χαλκό. Η πλούσια περιεκτικότητα του καστανού ρυζιού σε ψευδάργυρο, σελήνιο και μαγγάνιο έρχεται να ενισχύσει ακόμα περισσότερο τα οφέλη αυτού του μοναδικού συνδυασμού!

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ