ΠΙΛΑΦΙ ΜΕ ΤΟΜΑΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΙΚΙ ΔΟΜΟΚΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΦ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

20' ΧΡΟΝΟΣ
4 ΜΕΡΙΔΕΣ
1 ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ
Image ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΥΛΙΚΑ:

Χρόνος προετοιμασίας: 10’
Χρόνος ψησίματος: 10’

  • 500 g καστανό ρύζι Agrino Brown Family 10’ για σπυρωτό πιλάφι
  • 20 λιαστές τομάτες ψιλοκομμένες
  • 20 τοματίνια κομμένα στη μέση
  • 2 κ.σ. πελτέ τομάτας
  • 200 g κατίκι Δομοκού
  • 180 g φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 80 g βούτυρο + 40 g για το τέλος
  • 1 λίτρο ζωμό λαχανικών
  • 3 κ.σ. βασιλικό ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

Τοποθετούμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτουμε τα 80 g βούτυρο να λιώσουν. Σοτάρουμε το κρεμμυδάκι για 1-2’, να μαραθεί αλλά να μην πάρει χρώμα. Προσθέτουμε το καστανό ρύζι Agrino 10’, συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλο 1’και προσθέτουμε τον πελτέ τομάτας και τις λιαστές τομάτες. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλο 1’και σβήνουμε με το ζωμό λαχανικών. Προσθέτουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μόλις πάρει μία βράση τοποθετούμε το περιεχόμενο του τηγανιού σε ένα αντικολλητικό ταψί και προσθέτουμε τα τοματίνια. Κλείνουμε καλά το ταψί με αλουμινόχαρτο και το τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για 10’. Αποσύρουμε το ταψί από τον φούρνο και το αφήνουμε σκεπασμένο για 5’. Προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο βασιλικό, τα 40 g βούτυρο κομμένο σε μικρά κυβάκια και ανακατεύουμε προσεκτικά μέχρι να λιώσουν. Σερβίρουμε τοποθετώντας από πάνω μία κουταλιά κατίκι Δομοκού και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Το κατίκι Δομοκού αποτελεί μια θαυμάσια «παρέα» για το πιλάφι, ενώ εμπεριέχει μόλις 10-14% λιπαρά. Ο συνδυασμός τους μας δίνει ένα πλήρες σε θρεπτικά συστατικά γεύμα το οποίο διακρίνεται για την νοστιμιά αλλά και την ευπεπτότητά του!

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ