ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ

20' ΧΡΟΝΟΣ
320 KCAL/ΜΕΡΙΔΑ
1 ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ
Image ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΥΛΙΚΑ:

• 300 γρ. ρύζι ΛΑΪΣ ΚΑΡΟΛΙΝΑ
• ½ κιλό φρέσκιες αγκινάρες
• 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
• 4-5 κουταλιές φρέσκο βούτυρο
• 2 καρότα ψιλοκομμένα
• 800 ml ζωμός λαχανικών ή κρέατος
• 2 λεμόνια
• 100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
• Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

Καθαρίζουμε τις αγκινάρες και τις αφήνουμε στο νερό μαζί με το χυμό από ένα λεμόνι, για να μη μαυρίσουν.Στη συνέχεια τις κόβουμε στα τέσσερα.
Βάζουμε στην κατσαρόλα 1 λίτρο νερό μαζί με το χυμό και τα φετάκια από ένα λεμόνι. Μόλις βράσει το νερό, ρίχνουμε τις αγκινάρες και τις αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά περίπου. Τις στραγγίζουμε.
Λιώνουμε το βούτυρο στην κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με το καρότο. Ρίχνουμε το ρύζι και σοτάρουμε για 5-6 λεπτά περίπου, μέχρι το ρύζι γίνει διάφανο. Προσθέτουμε τις αγκινάρες και το ζωμό των λαχανικών. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. Βράζουμε το ριζότο σε μέτρια φωτιά, μέχρι να χυλώσει και να μαλακώσει το ρύζι.
Προσθέτουμε την τριμμένη παρμεζάνα, περιχύνουμε με λίγο χυμό λεμονιού και σερβίρουμε το ριζότο αμέσως, ζεστό.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ