ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ, ΜΠΕΙΚΟΝ ΚΑΙ ΜΠΛΕ ΤΥΡΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΦ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
ΥΛΙΚΑ:
- 400 γραμμάρια καρολίνα Agrino
- 300 γραμμάρια φιλέτο μπούτι κοτόπουλο κομμένο σε μπουκιές
- 150 γραμμάρια μπέικον ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές βούτυρο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 200 γραμμάρια λευκό κρασί
- 1200 γραμμάρια ζωμό κοτόπουλο
- 100 γραμμάρια μπλε τυρί
- Φρεσκοτριμμένο κόκκινο πιπέρι
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα φιλέτα μπούτι κοτόπουλο σε μικρές μπουκιές και ψιλοκόβετε το μπέικον.
Τοποθετείτε ένα μεγάλο βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Σοτάρετε το κοτόπουλο μαζί με το μπέικον για 1-2 λεπτά να πάρουν λίγο χρώμα και να βγάλουν τα αρώματα τους, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Αποσύρετε το κοτόπουλο και το μπέικον από το τηγάνι και τα τοποθετείτε σε ένα μπολ.
Ξαναβάζετε το αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το βούτυρο.
Σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι για 1-2 λεπτά, ανακατεύοντας διαρκώς για να μην πάρει χρώμα, προσθέτετε την καρολίνα και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό.
Σβήνετε με το λευκό κρασί, χαμηλώνετε την φωτιά και με μια κουτάλα της σούπας προσθέτετε τον ζωμό κοτόπουλο σιγά –σιγά μέχρι το ρύζι να μαγειρευτεί, ανακατεύοντας συνεχόμενα.
Όταν το ριζότο είναι σχεδόν έτοιμο προσθέτετε το κοτόπουλο μαζί με το μπέικον και 60 γραμμάρια μπλε τυρί σπασμένο με τα χέρια σας και ανακατεύετε καλά.
Σερβίρετε το ριζότο σε βαθιά ατομικά πιάτα με το υπόλοιπο μπλε τυρί σπασμένο από πάνω και λίγο φρεσκοτριμμένο κόκκινο πιπέρι.