espa-banner

ΡΥΖΙ ΜΕ ΦΡΕΣΚO ΠΕΣΤΟ ΚΑΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΦ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

20' ΧΡΟΝΟΣ
4 ΜΕΡΙΔΕΣ
1 ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ
Image ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΥΛΙΚΑ:

Χρόνος προετοιμασίας:10’
Χρόνος ψησίματος: 10’

  • 2 σακουλάκια καστανό ρύζι Agrino Brown Family 10’ για σπυρωτό πιλάφι
  • 6 κλωνάρια βασιλικό
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 25 g κουκουνάρι καβουρδισμένο
  • 100 g παρμεζάνα
  • Φλοίδες παρμεζάνας για το σερβίρισμα
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

Σε ένα μπλέντερ τοποθετούμε όλα τα υλικά για το πέστο, το βασιλικό, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το κουκουνάρι, την παρμεζάνα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα χτυπάμε καλά. Κόβουμε τα φιλέτα στήθος σε μικρές μπουκιές. Τοποθετούμε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά. Όταν βράσει προσθέτουμε τα 2 σακουλάκια καστανό ρύζι για πιλάφι Agrino 10’. Παράλληλα τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε τις μπουκιές στήθος κοτόπουλο για 3-4’, πασπαλίζουμε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και προσθέτουμε τα φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 1-2’ και αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά. Όταν το ρύζι είναι έτοιμο το αποσύρουμε από την κατσαρόλα, το αφήνουμε να στραγγίξει λίγο και σχίζοντας την ειδική εγκοπή κάθετα το ρίχνουμε στο τηγάνι με το κοτόπουλο. Προσθέτουμε το πέστο βασιλικού, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε με λίγες φλοίδες παρμεζάνας από πάνω.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Μπορεί μια τόσο γευστική συνταγή, σαν τη συγκεκριμένη, να αποτελέσει μέρος μια δίαιτας αδυνατίσματος; Και βέβαια, αρκεί να επιλέγουμε να χάσουμε βάρος ακολουθώντας μία ισορροπημένη διατροφή.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ