ΡΥΖΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΤΟΜΑΤΑΣ ΚΑΙ ΚΡΕΜΩΔΕΣ ΤΥΡΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΦ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
ΥΛΙΚΑ:
Χρόνος προετοιμασίας: 10’
Χρόνος ψησίματος: 10’
- 4 σακουλάκια καστανό ρύζι Agrino Brown Family 10’ για σπυρωτό πιλάφι
- 6 ώριμες τομάτες
- 300 g κρεμώδες τυρί
- 2 κ.σ. βασιλικό ψιλοκομμένο
- 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 50 g ελαιόλαδο + 4 κ.σ. για σοτάρισμα + λίγο για το σερβίρισμα
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
Σε ένα μικρό μπολ τοποθετούμε το κρεμώδες τυρί μαζί με τα 50 g ελαιόλαδο, τον ψιλοκομμένο βασιλικό, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Τοποθετούμε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά να βράσει και προσθέτουμε τα 4 σακουλάκια καστανό ρύζι για πιλάφι Agrino 10’. Παράλληλα κόβουμε τις τομάτες σε μικρά κυβάκια και τις τοποθετούμε σε ένα μπολ. Τοποθετούμε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο για 2-3’ ανακατεύοντας συνεχώς για να μην πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες τομάτες, τη ζάχαρη, το αλάτι και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για περίπου 7-8’. Όταν το ρύζι είναι έτοιμο το αποσύρουμε από την κατσαρόλα, το αφήνουμε να στραγγίξει λίγο και σχίζοντας την ειδική εγκοπή κάθετα το ρίχνουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε προσθέτοντας από πάνω το κρεμώδες τυρί και λίγο ελαιόλαδο.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Μία συνταγή με εξαιρετικά αντιοξειδωτική δράση! Τα ευεργετικά οφέλη των αντιοξειδωτικών του σεληνίου και του ψευδαργύρου που περιέχονται στο καστανό ρύζι ενισχύονται με την τομάτα, πλούσια σε λυκοπένιο, την ισχυρότερη λιποδιαλυτή αντιοξειδωτική ουσία. Η προσθήκη ελαιόλαδου αυξάνει περαιτέρω την απορρόφηση του λυκοπενίου.