ΡΥΖΟΓΑΛΟ ΑΡΩΜΑΤΙΣΜΕΝΟ ΜΕ ΛΕΒΑΝΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΦ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
ΥΛΙΚΑ:
Χρόνος προετοιμασίας: 15’
Χρόνος ψησίματος: 22’-24’
- 120 g καστανό ρύζι Agrino Brown Family 10’ για γεμιστά και ριζότο
- 500 ml γάλα
- 2 κρόκους αυγού
- 20 g βούτυρο
- 1/2 βανίλια
- 2 σταγόνες έλαιο λεβάντας
- 50 g ζάχαρη
- 1 πρέζα αλάτι
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
Τοποθετούμε ένα κατσαρολάκι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε 800 ml νερό, μία πρέζα αλάτι και το καστανό ρύζι Agrino. Το αφήνουμε να βράσει για 10’. Σουρώνουμε το ρύζι και το ξαναβάζουμε στο ίδιο κατσαρολάκι μαζί με το γάλα και τη βανίλια. Τοποθετούμε το κατσαρολάκι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και αφήνουμε να βράσει για άλλα 10-12’. Σε ένα μπολ τοποθετούμε τη ζάχαρη μαζί με τους κρόκους και με ένα σύρμα τους χτυπάμε μέχρι να ξεκινήσουν να ασπρίζουν. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε σιγά-σιγά τα υγρά στο μείγμα με το αυγό ανακατεύοντας έντονα και συνεχόμενα για να μην ψηθούν οι κρόκοι. Μόλις οι κρόκοι έρθουν στην ίδια θερμοκρασία με το μείγμα, τοποθετούμε πάλι το περιεχόμενο του μπολ στο κατσαρολάκι μαζί με το έλαιο λεβάντας και σιγοβράζουμε μέχρι να πήξει το ρυζόγαλο. Αποσύρουμε από τη φωτιά, μοιράζουμε ισομερώς σε μπολάκια και το αφήνουμε λίγο να κρυώσει πριν το βάλουμε στο ψυγείο. Για παραδοσιακό ρυζόγαλο, αντί για έλαιο λεβάντας χρησιμοποιούμε απλά φρεσκοτριμμένη κανέλα.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Καστανό ρύζι και γάλα σε μια απόλυτη διατροφική «συνέργεια»! Ένα από τα θρεπτικότερα γλυκίσματα για μικρούς και μεγάλους. Πλούσιο σε πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας και υδατάνθρακες για ενέργεια, αλλά και βιταμίνες, μεταλλικά στοιχεία και απαραίτητα ιχνοστοιχεία!