ΡΥΖΟΓΑΛΟ ΑΡΩΜΑΤΙΣΜΕΝΟ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ ΛΑΙΜ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΦ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

40΄ ΧΡΟΝΟΣ
4 ΜΕΡΙΔΕΣ
1 ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ
Image ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΥΛΙΚΑ:

80 γραμμάρια ρύζι Σουπέ Agrino
500 ml γάλα
2 κρόκοι αυγού
50 γραμμάρια βούτυρο 
1 βανίλια
Ξύσμα από 1 λεμόνι 
Ξύσμα από 1 λάιμ
80 γραμμάρια ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

Βάζουμε το ρύζι σε ένα κατσαρολάκι, προσθέτουμε νερό και μία πρέζα αλάτι.
Τοποθετούμε το κατσαρολάκι σε δυνατή φωτιά και βράζουμε το ρύζι για 10 λεπτά.
Σουρώνουμε το ρύζι και το ξαναβάζουμε στο ίδιο κατσαρολάκι μαζί με το γάλα, το ξύσμα λεμονιού, το ξύσμα λάιμ και την βανίλια.
Τοποθετούμε το κατσαρολάκι σε δυνατή φωτιά και μόλις πάρει μία βράση, χαμηλώνουμε πολύ την φωτιά και αφήνουμε το ρύζι να σιγοβράσει για άλλα 10-12 λεπτά.
Σε ένα μπολ βάζουμε την ζάχαρη μαζί με τους κρόκους και με ένα σύρμα τους χτυπάμε μέχρι να ασπρίζουν και να αφρατέψουν.
Αποσύρουμε το ρύζι από την φωτιά και προσθέτουμε σιγά-σιγά, με μία κουτάλα, λίγο από το γάλα στο μείγμα με το αυγό ανακατεύοντας έντονα και συνεχόμενα για να μην ψηθούν οι κρόκοι.
Μόλις το μείγμα έρθει στην ίδια θερμοκρασία με το γάλα, τοποθετούμε πάλι το περιεχόμενο του μπολ στο κατσαρολάκι και σιγοβράζουμε μέχρι να πήξει το ρυζόγαλο.
Όταν το ρυζόγαλο είναι έτοιμο, προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει, το μοιράζουμε ισομερώς σε ατομικά ποτηράκια, το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και τοποθετούμε τα ποτήρια στο ψυγείο να κρυώσει καλά.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ