ΣΠΑΝΑΚΟΡΥΖΟ ΜΕ ΑΝΘΟΤΥΡΟ ΚΡΗΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΦ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

20' ΧΡΟΝΟΣ
4 ΜΕΡΙΔΕΣ
1 ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ
Image ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΥΛΙΚΑ:

Χρόνος προετοιμασίας: 10’
Χρόνος ψησίματος: 10’

  • 500 g καστανό ρύζι Agrino Brown Family 10’ για σπυρωτό πιλάφι
  • 300 g σπανάκι καθαρισμένο
  • 180 g φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 300 g ανθότυρο Κρήτης
  • 2 πρέζες μοσχοκάρυδο φρεσκοτριμμένο
  • 3 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 80 g βούτυρο + 40 g για το τέλος
  • 1 λίτρο ζωμό λαχανικών
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

Τοποθετούμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε το σπανάκι για 2-3’ μέχρι να μαραθεί, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και όταν είναι έτοιμο το τοποθετούμε σε ένα μπολ. Βάζουμε πάλι το τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε τα 80 g βούτυρο να λιώσουν. Σοτάρουμε το φρέσκο ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι μαζί με το μοσχοκάρυδο για 1-2’. Προσθέτουμε το καστανό ρύζι Agrino 10’, συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλο 1’ και σβήνουμε με το ζωμό λαχανικών. Προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο άνηθο, το σοταρισμένο σπανάκι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μόλις πάρει μία βράση, τοποθετούμε το περιεχόμενο του τηγανιού σε ένα αντικολλητικό ταψί. Κλείνουμε καλά το ταψί με αλουμινόχαρτο και το τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για 10’. Αποσύρουμε το ταψί από το φούρνο, το αφήνουμε σκεπασμένο για 5’, προσθέτουμε τα 40 g βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας από πάνω με ανθότυρο Κρήτης σπασμένο με τα χέρια.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Ένα πιάτο πλούσιο σε σίδηρο και φυλλικό οξύ, μια βιταμίνη του συμπλέγματος B. Οι αντιοξειδωτικές ουσίες που περιέχει το σπανάκι και ο φώσφορος που κρύβεται στο περικάρπιο του ρυζιού, συμβάλλουν στην καλή λειτουργία της όρασης.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ