espa-banner

ΦΑΚΟΡΥΖΟ ΜΕ ΚΑΤΙΚΙ ΔΟΜΟΚΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΦ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

30' TIME
4 PORTIONS
1 DEGREE OF DIFFICULTY
Image PRINT

MATERIALS:

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 14-16 λεπτά
Για 4 άτομα

 

  • 300 γραμμάρια φακές ψιλές Agrino βρασμένες
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 150 γραμμάρια ρύζι Bella
  • 500 γραμμάρια ζωμό λαχανικών
  • 200 γραμμάρια σάλτσα τομάτας
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκι 
  • 2 τομάτες
  • 2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 170 γραμμάρια κατίκι Δομοκού
  • Αλάτι 
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
     

METHOD OF PREPARATION:

Τοποθετούμε ένα κατσαρολάκι με τον ζωμό λαχανικών σε δυνατή φωτιά και βράζουμε το ρύζι μέχρι να γίνει al dente.
Όταν το ρύζι είναι έτοιμο το σουρώνουμε και το τοποθετούμε σε ένα μπολ.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε τις τομάτες σε κυβάκια και ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Τοποθετούμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
Σοτάρουμε τις ψιλοκομμένες τομάτες μαζί με τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 1-2 λεπτά.
Προσθέτουμε τις φακές μαζί με το ρύζι, ανακατεύουμε καλά, σβήνουμε με την σάλτσα τομάτας, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να δέσει η σάλτσα, πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατεύουμε καλά.
Σερβίρουμε σε βαθιά ατομικά πιάτα με 1-2 κουταλιές κατίκι Δομοκού από πάνω.