espa-banner

ΠΟΛΥΧΡΩΜΟ ΠΙΛΑΦΙ "ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ"

Image ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΥΛΙΚΑ:

500 γραμμάρια ρύζι Agrino Bella 
1 λίτρο ζωμό λαχανικών
100 γραμμάρια κολοκύθα 
100 γραμμάρια πράσινη πιπεριά
100 γραμμάρια κόκκινη πιπεριά
80 γραμμάρια σέλερι
3 κουταλιές ελαιόλαδο
80 ml λευκό κρασί
80 γραμμάρια αρακά
60 γραμμάρια ρόδι
30 γραμμάρια κολοκυθόσπορο
40 γραμμάρια baby ρόκα
Αλάτι 
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

Κόβουμε την κολοκύθα, την πράσινη πιπεριά, την κόκκινη πιπεριά και το σέλερι σε μικρά κυβάκια.
Τοποθετούμε μία κατσαρόλα με τον ζωμό λαχανικών σε δυνατή φωτιά και βράζουμε το ρύζι Bella για 18-20 λεπτά.
Στα τελευταία 4 λεπτά προσθέτουμε και τον αρακά να βράσει μαζί με το ρύζι.
Τοποθετούμε μια σοτέζα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτουμε τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο.
Σοτάρουμε τα κυβάκια κολοκύθας μαζί με την πράσινη πιπεριά, την κόκκινη πιπεριά και το σέλερι για 3-4 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Προσθέτουμε τον κολοκυθόσπορο, συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό, σβήνουμε με το λευκό κρασί και μόλις εξατμιστεί αποσύρουμε την σοτέζα από την φωτιά.
Όταν ρύζι είναι έτοιμο το σουρώνουμε, το στραγγίζουμε καλά, το προσθέτουμε μέσα στην σοτέζα μαζί με το ρόδι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Μεταφέρουμε το ρύζι με τα λαχανικά σε μία φόρμα της αρεσκείας μας, την γεμίζουμε καλά και αφήνουμε το ρύζι στην φόρμα μέχρι το σερβίρισμα.
Ξεφορμάρουμε το ρύζι σε μία μεγάλη πιατέλα, προσθέτουμε από πάνω την baby ρόκα και σερβίρουμε.
 

Image

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ